Fizetési kötelezettség

Amennyiben egy adott ajánlat nem ingyenes, akkor az ajánlat elfogadásakor keletkező licenchez fizetési kötelezettség jön létre.

A fizetési kötelezettség a licenchez kapcsolódva van nyilvántartva, míg a kötelezettség rendezésére irányuló lépések már a fizetési rendszer körébe tartoznak.

A fizetési kötelezettség státusza a licencnél van nyilvántartva. Értékei az alábbiak lehetnek:

  • Unknown: Hiba
  • Pending: A fizetési folyamat elindítva, választ várunk a simple pay-től
  • Waiting: A felhasználótól várjuk a fizetési folyamat elindítását
  • Succes: Sikeres tranzakció
  • Failed: Sikertelen tranzakció

A fizetési kötelezettség keletkezésekor az LMS átadja a fizetés rendezéséhez szükséges adatokat a fizetési rendszernek, mely visszajelez az LMS-nek, ha a fizetési kötelezettség rendezésre került.

Értelemszerűen a fizetési kötelezettséghez kapcsolódó adatok közül csak annak státusza változik. Ezt az állapotadatot csak az aktuális dátum vagy külső rendszerből kapott információ állíthatja át, manuálisan nem módosítható.

A fizetési határidők lejárta esetén a licenc nem használható. A határidőkről részletesebb leírás Licenc érvényessége és használata részben található.

A Fizetés teljesítési határidő lejárata után a kiírt fizetési tétel Hibás / Failed státuszba kerül és nem fizethető ki.

Fizetésre jelenleg az OTP Simple Pay rendszerén keresztül van lehetőség. Később várhatóan további fizetési módok is elérhetőek lesznek!

Sikeres előre fizetés esetén a Fizetési kötelezettség státusza Sikeres-re változik, a számla kiállításra kerül, a kapcsolódó licenc vagy licencek aktívvá válnak és a kurzusokon való tanulás megkezdhető, ill. folytatható.

A fizetési kötelezettség állapota ugyancsak a licenc ellenőrzés keretein belül kerül ellenőrzésre a licenc felhasználáskor és kurzusba belépéskor.

Ha be van állítva Fizetési határidő, akkor a határidő lejártáig a fizetési kötelezettség státusza nincs hatással a licenc felhasználására. Amennyiben azonban a határidő lejárt, a licenc inaktív lesz (a kurzuson nem lehet a licenccel tanulni), amíg a fizetési kötelezettség nem kerül rendezésre.

Ha a beállított határidő nulla, akkor ahhoz, hogy a licencet használni lehessen, a fizetési kötelezettséget rendezni kell.

Ha az ajánlatnál dokumentum érvényesítési és fizetési kötelezettség is keletkezik, és ennek a kettőnek a lejárati határideje egybe esik, akkor először kell a dokumentum érvényesítési kötelezettséget, és azt követően a fizetési kötelezettséget rendezni.