Regisztráció

A regisztráció az a művelet, amelynek során valaki a Nexius rendszer felhasználójává válik. Mindenképpen szükséges hozzá egy név, egy érvényes e-mail cím és egy jelszó. Az érvényes regisztráció feltétele annak, hogy egy tanuló beiratkozhasson egy kurzusra és megkezdhesse a tanulást.

Regisztráció Bejelentkezés Tanulói felület Beiratkozás Kurzus Tananyag Tananyaglejátszó

A rendszerbe jelenleg az alábbi módokon tudnak regisztrálni a tanulók

 • tanulói regisztrációval
 • e-mailben küldött meghívóval,
 • tanulói kampányon keresztül (kampányregisztrációs oldalon vagy kampánylinken),
 • külső alkalmazás segítségével,
 • vagy adminisztrátor hozza létre a regisztrációt.

Külső alkalmazáson keresztül történő regisztráció esetén az alkalmazás hozza létre a felhasználót legalább egy névvel és egy felhasználói azonosítóval (User ID). A többi regisztrációs mód esetén a regisztráció során meg kell adni a tanuló teljes nevét, az e-mail címét és a jelszavát. Az e-mail cím érvényességéről egy visszaigazoló e-mail segítségével győződik meg a rendszer.

Tanulói regisztrációra a regisztrációs felületen keresztül van lehetőség, ám ez egyetlen kurzushoz sem biztosít hozzáférést.

Ha a tanuló egy kurzusra e-mailben meghívót kap, a meghívást csak létező felhasználói fiókkal tudja elfogadni, ennek hiányában a rendszer automatikusan a regisztrációs felületre irányítja. A meghívó beállításától függően a regisztrációt követően a tanuló beiratkozhat vagy automatikusan beíratódik a kurzusra, amire a meghívót kapta.

Ha egy tanuló egy kampányoldalon keresztül lép kapcsolatba a rendszerrel, akkor a kampányhonlapon keresztül érheti el a regisztrációs felületet. Ritkább esetben e-mailben, promóciós fontosságú meghívóban is érkezhet kampánylink, erre kattintva is részt vehet a kampányban és regisztrálhat. A regisztráció után hozzáférést kap a kampányhoz tartozó kurzusokhoz, vagy a kurzusok egy részéhez.

Tanulókat név és e-mailcím segítségével szervezeti adminisztrátor is regisztrálni tud a rendszerbe. A regisztrációhoz meg kell adni egy jelszót is, az így megadott jelszó erősségével kapcsolatban azonban a rendszer ilyenkor nem támaszt elvárásokat, bármilyen nem Érvénytelen/Invalid jelszó megadható. Biztonsági okokból ezért a fiók használatbavételéhez a tanulónak a bejelentkezéskor az Elfelejtett jelszó hivatkozással új jelszót kell kérnie, vagy a tanulónál beállítható a kötelező jelszómódosítás.

Külső alkalmazás (LTI) segítségével elérhető kurzusok esetén a beiratkozáshoz nem a Nexiusban, hanem az adott külső szoftverben kell a tanulónak regisztrálnia. A regisztrációval nem jön létre teljes fiók, a tanuló közvetlenül a Nexius rendszerbe nem tud belépni, csak a külső alkalmazásba, amin keresztül az alkalmazás tulajdonosához kapcsolódó tartalmakhoz fér hozzá.

A regisztrációkor megadott adatok lesznek a felhasználó profiladatai.

A regisztrációhoz minimálisan szükséges egy érvényes és működő egyedi e-mailcím, amelyhez más nem fér hozzá. Erre a címre küldi a rendszer a visszaigazoló e-mailt és a megerősítéshez szükséges linket. A felhasználó ezzel az e-mailcímmel valamint a regisztráció során megadott jelszóval tud belépni később a rendszerbe. Az e-mail címet a regisztráció során kétszer kell megadni. Egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni a rendszerbe, és a kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt a „citromail.hu” és a „gmail.hu” szolgáltatók e-mailcímeit nem fogadja el a rendszer.

A regisztrációhoz szükséges egy érvényes és működő egyedi e-mailcím, amelyhez más nem fér hozzá. Erre a címre küldi a rendszer a visszaigazoló e-mailt és a megerősítéshez szükséges linket. Ez lesz a felhasználó loginje, ezzel az e-mailcímmel, valamint a regisztráció következő lépésében megadott jelszóval tud belépni később a rendszerbe.

A rendszer többszörösen ellenőrzi a megadott e-mail címet:

 • Az E-mail cím és az E-mail cím ismét mező nem maradhat üresen. Kérem, hogy adjon értéket a mezőnek
 • Az e-mail címnek formailag megfelelőnek kell lennie. Nem szerepelhet benne ékezetes betű és nem hiányozhat belőle az '@' karakter vagy a '.' és az ország- vagy szervezeti kódja. Kérjük, ellenőrizze, hogy az e-mail címét helyesen adta-e meg!
 • A kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt a „Citromail.hu” és a „gmail.hu” szolgáltatók e-mailcímeit nem fogadja el a rendszer. A kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt sajnos a
 • A leggyakoribb e-mailszolgáltatókat (gmail, hotmail, freemail) a rendszer felismeri, és hibás begépelés esetén egy helyesnek vélt formát ajánl. Erre az e-mail címre gondolt?
 • Az E-mail cím és az E-mail cím ismét mezők tartalmának meg kell egyeznie. Kérjük, ugyanazt az értéket adja meg, amit az
 • Mentéskor a rendszer felugró ablakban kéri a felhasználótól az e-mail cím ellenőrzését. A rendszer az alábbi e-mail címre fog megerősítő levelet küldeni. Kérjük ellenőrizze, hogy helyesen adta-e meg a címet!
 • Egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni a rendszerbe. Már használatban lévő e-mail cím mentése esetén a rendszer hibaüzenetet küld: " A megadott e-mail cím már foglalt! Amennyiben elfelejtette jelszavát, ide kattintva kérhet újat.". A megadott e-mail cím már foglalt! Amennyiben elfelejtette jelszavát, ide kattintva kérhet újat.

A későbbi belépéshez szükséges jelszót is regisztrációkor kell megadnia. A jelszónak minimum 3 de maximum 18 karakter hosszúnak kell lennie. A rendszer a jelszó erősségét figyeli és arról visszajelzést ad a felhasználónak. A jelszót a regisztráció során kétszer kell megadni.

A rendszer egy ellenőrző művelettel bizonyosodik meg arról,hogy a regisztrálni próbáló felhasználó valós személy és nem robot. Ehhez a felhasználónak kattintással az erre vonatkozó mondatra kell kattintania. Megerősítésként ez kiegészülhet egy felugró ablakban megjelenő egyszerű, képes feladattal is.

A regisztrációhoz a felhasználónak meg kell jelölnie, hogy jogilag cselekvőképes-e, azaz elmúlt-e 14 éves. 14 évnél fiatalabb felhasználó esetén csak gondviselői hozzájárulással, a gondviselő nevének, telefonszámának és e-mailcímének megadásával lehet regisztrálni. Ezek a mezők automatikusan megjelennek, ha az Elmúltam 14 éves mellett a Nem választógomb kerül kiválasztásra.

Regisztráció során meg kell adni hogy a rendszer magyar vagy angol nyelven jelenjen meg. Alapértelmezettként a magyart kínálja fel a regisztrációs felület. A nyelvi beállítás később a tanulói profilban bármikor megváltoztatható.

Regisztráció során (a kampány vagy a meghívó beállításaitól függően) a felhasználó egy szervezethez is csatlakozhat. A regisztrációs űrlapon fel van tüntetve, hogy mely szervezethez csatlakozik a tanuló a regisztrációval, illetve hogy mely szervezetek közül választhat vagy kell választania a regisztrációhoz.

A regisztrációhoz a tanulónak el kell fogadnia a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot.

Kampányhoz tartozó kurzusok esetében regisztráció után az első bejelentkezéskor a rendszer további adatok megadását kérheti, amelyek statisztikai célokat szolgálhatnak, vagy meghívási szabályok segítségével a személyre szabott kurzushozzáférést biztosítják.

A regisztráció megerősítése után a tanuló felhasználó / user jogosultságot kap, amellyel be tud jelentkezni a Nexius rendszerbe, el tudja érni és tanulni tudja a tananyagot.

Tovább a bejelentkezésre