Regisztrációs felület

A felhasználók a https://account.nexiuslearning.com/account/register url-en elérhető regisztrációs felületen tudnak regisztrálni a Nexiusba. Ez a rendszer [IDP] modulján található, és a megadott adatok is itt tárolódnak.

Teljes név

A regisztrációhoz minimálisan szükséges egy érvényes és működő egyedi e-mailcím, amelyhez más nem fér hozzá. Erre a címre küldi a rendszer a visszaigazoló e-mailt és a megerősítéshez szükséges linket. A felhasználó ezzel az e-mailcímmel valamint a regisztráció során megadott jelszóval tud belépni később a rendszerbe. Az e-mail címet a regisztráció során kétszer kell megadni. Egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni a rendszerbe, és a kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt a „citromail.hu” és a „gmail.hu” szolgáltatók e-mailcímeit nem fogadja el a rendszer.

E-mail cím

A regisztrációhoz szükséges egy érvényes és működő egyedi e-mailcím, amelyhez más nem fér hozzá. Erre a címre küldi a rendszer a visszaigazoló e-mailt és a megerősítéshez szükséges linket. Ez lesz a felhasználó [loginje][login], ezzel az e-mailcímmel, valamint a regisztráció következő lépésében megadott jelszóval tud belépni később a rendszerbe.

A rendszer többszörösen ellenőrzi a megadott e-mail címet:

  • Az E-mail cím és az E-mail cím ismét mező nem maradhat üresen.

Kérem, hogy adjon értéket a mezőnek

  • Az e-mail címnek formailag megfelelőnek kell lennie. Nem szerepelhet benne ékezetes betű és nem hiányozhat belőle az '@' karakter vagy a '.' és az ország- vagy szervezeti kódja. Kérjük, ellenőrizze, hogy az e-mail címét helyesen adta-e meg!
  • A kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt a „Citromail.hu” és a „gmail.hu” szolgáltatók e-mailcímeit nem fogadja el a rendszer. A kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt sajnos a
  • A leggyakoribb e-mailszolgáltatókat (gmail, hotmail, freemail, citromail) a rendszer felismeri, és hibás begépelés esetén felajánl egy helyesnek vélt formát ajánl. Erre az e-mail címre gondolt?
  • Az E-mail cím és az E-mail cím ismét mezők tartalmának meg kell egyeznie. Kérjük, ugyanazt az értéket adja meg, amit az
  • Mentéskor a rendszer felugró ablakban kéri a felhasználótól az e-mail cím ellenőrzését. A rendszer az alábbi e-mail címre fog megerősítő levelet küldeni. Kérjük ellenőrizze, hogy helyesen adta-e meg a címet!
  • Egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni a rendszerbe. Már használatban lévő e-mail cím mentése esetén a rendszer hibaüzenetet küld: " A megadott e-mail cím már foglalt! Amennyiben elfelejtette jelszavát, ide kattintva kérhet újat.". A megadott e-mail cím már foglalt! Amennyiben elfelejtette jelszavát, ide kattintva kérhet újat.

Jelszó

A későbbi belépéshez szükséges jelszót is regisztrációkor kell megadnia. A jelszónak minimum 3 de maximum 18 karakter hosszúnak kell lennie. A rendszer a jelszó erősségét figyeli és arról visszajelzést ad a felhasználónak. A jelszót a regisztráció során kétszer kell megadni.

Ellenőrző művelet

A rendszer egy ellenőrző művelettel bizonyosodik meg arról,hogy a regisztrálni próbáló felhasználó valós személy és nem robot. Ehhez a felhasználónak kattintással az erre vonatkozó mondatra kell kattintania. Megerősítésként ez kiegészülhet egy felugró ablakban megjelenő egyszerű, képes feladattal is.

Cselekvőkészség

A regisztrációhoz a felhasználónak meg kell jelölnie, hogy jogilag cselekvőképes-e, azaz elmúlt-e 14 éves. 14 évnél fiatalabb felhasználó esetén csak gondviselői hozzájárulással, a gondviselő nevének, telefonszámának és e-mailcímének megadásával lehet regisztrálni. Ezek a mezők automatikusan megjelennek, ha az Elmúltam 14 éves mellett a Nem választógomb kerül kiválasztásra.

Nyelv

Regisztráció során meg kell adni hogy a rendszer magyar vagy angol nyelven jelenjen meg. Alapértelmezettként a magyart kínálja fel a regisztrációs felület. A nyelvi beállítás később a tanulói profilban bármikor megváltoztatható.

Csatlakozás szervezethez

Regisztráció során (a kampány vagy a meghívó beállításaitól függően) a felhasználó egy szervezethez is csatlakozhat. A regisztrációs űrlapon fel van tüntetve, hogy mely szervezethez csatlakozik a tanuló a regiszterációval, illetve hogy mely szervezetek közül választhat vagy kell választania a regisztrációhoz.

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat

A regisztrációhoz a tanulónak el kell fogadnia a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot.

Kampányadatok

Kampányhoz tartozó kurzusok esetében regisztráció után az első bejelentkezéskor a rendszer további adatok megadását kérheti, amelyek statisztikai célokat szolgálhatnak, vagy meghívási szabályok segítségével a személyre szabott kurzushozzáférést biztosítják.

A regisztráció véglegesítése

A regisztráció véglegesítéséhez a regisztrált e-mailcímre küldött visszaigazoló e-mailben található megerősítő linkre kell kattintani. Erre 24 órán belül van lehetőség.

A 24 órás keretidő után a home.nexiuslearning.com bejelentkezési oldalon található Elfelejtett jelszó/Forgot your password? hivatkozás segítségével lehet a regisztrációt megerősíteni.