Az ajánlati csoport

Az Nexius rendszerben elérhető kurzushoz kapcsolódó ajánlatok és az adott ajánlatokhoz kapcsolódó feltételek az Ajánlati csoport oldalakon jeleníthetőek meg.

Az Ajánlati csoport / Display Group oldalon egy kurzusra vonatkozó egy vagy több különböző ajánlat jeleníthető meg. A tanuló részletesen megismerheti az ajánlatot vagy ajánlatokat, azok esetleges feltételeivel együtt, és lehetősége van egy választott ajánlat elfogadására. Az ajánlati csoport oldal, egyszerű módon, egy URL-lel elérhető, aki ismeri egy ajánlati csoport oldal URL-jét, bejelentkezés nélkül is megtekintheti.

Jó példa erre egy ugyanazt a kurzust több formában ajánló ajánlati csoport oldal, ahol külön ajánlat vonatkozik a fizetős, a támogatott és az ingyenes képzési lehetőségre.

Az ajánlati csoport oldal URL-je ajánlatok esetén könnyen kommunikálható, más oldalakba beágyazható, és emailben is közölhető.

Hogy mely ajánlatok jelenjenek meg egy ajánlati csoport oldalon az admin felületen az ajánlati csoport azonosítóval állítható be. Az egy kurzushoz kapcsolt ajánlatok ugyanazon az ajánlati csoport oldalon jelennek meg, haz ajánlati csoport azonosítójuk megegyezik. Tehát ha az ajánlati csoport oldalon három ajánlat látható, akkor a három ajánlat ajánlati csoport-azonosítója megegyezik.

az ajánlati csoport azonosító egy GUID (Globális Egyedi Azonosító) karaktersorozat, amely feltűnik az ajánlati csoport oldal URL-jében is. Egy ajánlat csak akkor jeleníthető meg a tanulók felé, ha van ajánlati csoport azonosítója, és egy ajánlatnak csak egy ajánlati csoport azonosítója lehet.

Az ajánlati csoport oldal a leendő (még nem regisztrált) tanulók és a már regisztrált és be is jelentkezett tanulók számára másképp jelenik meg.

  • A leendő tanulók az ajánlati csoport oldal minden érvényes ajánlatát látják. A lejárt ajánlatok nem jelennek meg az ajánlati csoport oldalon.
  • Bejelentkezett tanulók azokat az ajánlatokat, amiket valamilyen okból nem fogadhatnak el (ajánlat még nem érvényes, ajánlatban beállítható licenc felhasználási feltételek miatt nem tudná az ajánlatból származó licencet felhasználni a felhasználó), inaktívnak látják és nem tudják őket elfogadni.
  • Továbbá, ha egy tanuló egy ajánlatot korábban már kiválasztott, bejelentkezés után az ajánlati csoport oldalra visszatérve az ajánlat számára már kiemelve jelenik meg.

Egy ajánlat mindaddig szabadon módosítható, míg nem tartozik hozzá egyetlen licenc sem. Ez a korlátozás nem vonatkozik azonban az ajánlat címére, leírására, érvényességének végére, és a DG azonosítójára.

Az ajánlat módosíthatóságáról az ajánlat érvényességi ideje részben már írtunk.

Az ajánlati csoport azonosító bármikor módosítható egy másik GUID-ra. Ez azoknál az ajánlatoknál is lehetséges, amikhez már tartozik licenc. Ilyen változtatásra gyakorlati okokból lehet szükség, pl. ha a DG oldalt másik URL-en szeretnénk megjeleníteni.

Figyelem! Az ajánlatok DG azonosítójának módosításánál ügyeljünk arra, hogy ha egy olyan ajánlat DG azonosítóját módosítjuk, amelyhez már kapcsolódnak aktív licencek, a régi, őt megjelenítő DG azonosítónak megfelelő DG oldal értelemszerűen nem jeleníti meg többé az ajánlatot, amelyből a kapcsolódó licencek keletkeztek!

Ez kiemelten fontos, hiszen ha pl. egy tanuló licence lejár, vagy érvénytelen lesz (fizetési ill. dokumentum kötelezettség miatt), akkor a rendszer a tanulót a licencet keletkeztető már nem elérhető DG oldalra irányítaná vissza.