Különböző feladatsablonok egy tesztben

Bizonyos esetekben szükség lehet arra, hogy a feladatok között ne csak tartalmi, hanem vizuális különbség is legyen. Ha például egy kérdéshez képet is fel szeretnél tölteni, csak hozz létre egy másik feladatmegjelenítő sablont, ami képet is tartalmaz.

Nézzük, hogy tudod ezt a legegyszerűbben megszerkeszteni:

Az új szakasz a „custom 3” nevet kapta. Figyeld meg, hogy megváltozott a kérdés melletti item neve itt és a feladatszerkesztő ablakban is:

 1. Nevezd át az új sablont. Kattints a rename-re és nevezd át a sablont, pl.: képpel.

 2. Ezután nincs más dolgod, mint megszerkeszteni ezen a szakaszon az újfajta feladatsablont (jelen esetben betenni egy kép mezőt).

  Válaszd ki a „képpel” itemet és szerkeszd be a képet az oldalra:

  Érdemes valamilyen módon rögzíteni, relatív módon pozícionálni a gyerekmezőket:

  Ügyelj arra, hogy a képes feladatokhoz készített szakaszon az a képmező, amelybe a feladat képeket kell megjeleníteni üres legyen. A Nexius a szakaszon található első üres képmezőbe fogja az adott feladat képfájlját betölteni.

 3. Mentsd el az oldalt és ellenőrizd le a kérdéseket.

  A továbbiakban, ha bármelyik feladatnak ezt a sablont szeretnéd beállítani, csak válaszd ki a feladatszerkesztőben.

Az előbbiekben olvashattad, hogyan lehet több féle tesztoldal sablont készíteni. Ha már elkészítettél egy képet tartalmazó oldalsablont, már csak az a dolgod, hogy feltöltsd a megfelelő képet a megfelelő feladathoz. Ennek három módja van:

Ha több képes feladatot szeretnél használni, érdemes egy jól kitalált sablonnal dolgoznod, és a feladatokhoz feltöltened a fájlokat.