Feladatokhoz csatolt segítségek (helperek) megjelenítése

  1. Az „úszógumi” ikonra kattintva megjelennek a feladathoz kapcsolt segítségek (helperek).
  2. A segítség típusa.
  3. A segítség törlése, alatta pedig a kép csatolása a segítséghez. Csakúgy, mint a válaszlehetőségeknél.
  4. A típusokra kattintva a feladathoz tetszőleges számú segítséget hozzáadhatunk.

Lehetőségünk van a feladatokhoz csatolni különböző típusú bizonyos súgókat, segítségeket (helpereket).

name megnevezés leírás
hint Súgó Ezt a segítséget bármikor megjeleníthetjük, akár kiértékelés előtt, akár utána.
feedback Neutrális visszajelzés Feladatkiértékelés (evaluate) után, a megoldás sikerességétől függetlenül jeleníthető meg.
correction Javítás Kiértékelés után, rossz megoldás esetén jeleníthető meg.
reinforcement Megerősítés Kiértékelés után, jó megoldás esetén jeleníthető meg.

A segítségeket, ugyanúgy, mint a feladathoz csatolt válaszlehetőségeket, össze kell kötni bind eseményen keresztül egy mezővel. Ez a mező tartalmazza majd az azonos típusú, a szakaszra betöltődő feladathoz kapcsolt segítségeket. Az eseménynek paraméterként adjuk a segítség típusát (hint, feedback, correction, reinforcement). Állítsuk át ennek a mezőnek az elrendezését valamely relatív módra (fontos ez, hogy egymás mellett vagy alatt jelenjenek meg a válaszok, ne egymásra csúszva), és hozzuk létre első gyerekmezőjét. Ez a gyerekmező lesz egy segítség, amit ha vertikálisan rendezzük el, középre ugrik. A segítség mezőjét állítsuk nem láthatóra (visible: nincs pipa) és az elrendezésből is vegyük ki. Ebbe a mezőbe tegyünk egy szövegdobozt, amibe helyezzük el a {LABEL} változót.

Tanulói előnézetben, a feladat betöltődése után láthatjuk, hogy a bind esemény lefutásakor jelennek meg a segítségek. Így ezt lehet kötni például egy válaszadás (answerChange) kioldóhoz is.

A hint típusú súgó-kat kiértékelés előtt is lehet kérni, míg a többit (jelenleg csak a feedback típusút) csak kiértékelés után.

A mező annyiszor duplikálódik, ahány segítségünk van. Érdemes a bindolt mezőt automata szélességűre, és/vagy magasságúra állítani, ami így felveszi a megjelenített segítségek befoglaló méretét. A {LABEL} változó lecserélődik a válaszlehetőség szövegére.

Ha a segítségekhez csatoltunk képet, akkor egy üres képmezőt is helyezzünk el a segítség mezejébe, amibe így megjelenítéskor betöltődik a csatolt kép. Ezt jól lehet kombinálni a képmező automata szélesség illetve magasság beállítási lehetőséggel.

Szerkesztésnél figyeljünk oda, hiszen a feladathoz is köthető kép. Ennek a megjelenítéséhez a bind-olt mezőkön kívül (mind a teszt, mind a segítség mezőkön kívül) kell elhelyezni a hozzá tartozó üres képmezőt. Ezekhez szintén javasoljuk a képmező automatikus magasság és szélesség méreteződésének a beállítását.

Fontos, hogy ezt a fajta segítség megjelenítést kombinálhatjuk a tesztobjektumon keresztüli feladatokkal is.