Szabadrajzos síkidomok

A Vonal funkció használatához hasonlóan síkidomok rajzolására is van lehetőséged.

A vonalat zárt alakzattá formálhatod, és az így létrejött alakzatot színnel töltheted ki, vagy átlátszóvá teheted. A létrehozott alakzat csak kattinthatóságot biztosít, tehát eseményezheted, de nem tehetsz bele más mezőt vagy objektumot.

Alakzatot létrehozni ugyanúgy tudsz, mint egy vonalat azzal a kiegészítéssel, hogy az utolsó pont lehelyezésekor az Alt gombot nyomd a Ctrl helyett. Ha így mégsem zárod le a vonalat, akkor is adhatsz neki kitöltést.

Az alakzat vagy vonal körvonalára kattintva megjelenik a Vonal tulajdonságok ablak.

A vastagság mezőben a vonal / körvonal vastagságot állíthatod. Ez lehet nulla is.

Az alfa mezőbe egy 0 és 100 közötti számmal állíthatod be mennyire legyen átlátszó. A 0 érték jelöli a teljesen átlátszó vonalat vagy alakzatot.

A szín mezőbe választhatod ki a vonal és a kitöltés színét.

A nyíl az elején és nyíl a végén beállítások is érvényesek az alakzatra, bár ez valószínűleg ritkán használt képesség lesz.

Mozgatni lehet a vonalat és az alakzatot is, viszont önmagában másolni egyiket sem. Egy mezőben csak egy alakzat lehet. Ha mégis másolni szeretnénk, akkor a szülő mezőt másoljuk és illesszük be újra a szakaszra.

Az alakzatok csak abszolút elrendezésű szülőmezővel működnek megfelelően. Reszponzív tananyagokban kerüljük a használatát, mert ezek az alakzatok fix méretűek és nem tudnak rugalmasan változni.