Meghívó

A nem publikus kurzusokra a tanuló önállóan nem tud beiratkozni. A meghívó küldése az egyik mód, amivel ezekre a kurzusokra bekerülhetnek a tanulók. A tanulókat a kurzusra az adott kurzusban legalább adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználó tudja meghívni.

A tanulónak a meghívó (beállítástól függően) érkezhet

  • e-mailben,
  • a tanulói felületen,
  • mindkét fórumon,
  • vagy értesítés nélkül.

A rendszer három fontossági beállítást ismer:

  • Promóciós erősségű: a tanuló információt kap egy kurzusról, amelyre önállóan beiratkozhat, vagy egy kampányról, amelyben kedve szerint részt vehet. Automatikusan nem tartalmaz kurzusra mutató linket.
  • Kérés erősségű: a tanulót a beirató szervezet megkéri, hogy végezze el az adott kurzust, de a tanuló szabadon dönthet, hogy elfogadja-e a felkérést.
  • Kötelező erősségű: a tanuló a következő belépéskor automatikusan beiratásra kerül a kurzusba, és erről értesíti a meghívó.

Amennyiben egy tanuló már regisztrált felhasználója a Nexiusnak, Promóciós vagy Kérés erősségű meghívó esetén a rendszeren belül, a tanulói felületen is kaphat meghívást egy kurzusra. Ebben az esetben a kurzus az Ajánlott/Recommended fülön jelenik meg és a fül mellett egy kis piros jelzés hívja fel a figyelmet a meghívásra. A fülre kattintva a tanuló meg tudja tekinteni az új kurzust, és eldöntheti, hogy be kíván-e iratkozni.

  • Promóciós erősségű meghívó esetén a tanulónak önállóan kell beiratkozni a kurzusra. Az e-mailben gyakran található link, amely vagy közvetlenül a kurzushoz navigálja a tanulót, ahol be is tud rá iratkozni, vagy egy kampányhonlapra visz, ahol bővebb információkat kaphat a kampányról és a kurzusról, mielőtt csatlakozik.
  • Kérés erősségű meghívó esetén a tanuló az e-mailben található linkre kattintva fogadja el a meghívást, bejelentkezés (első alkalom esetén regisztráció) után. A meghívó elfogadása után a kurzus az Aktuális / Active fülről lesz elérhető.
  • Kötelező erősségű meghívó esetén a tanulónak nem kell elfogadnia a meghívást, az bejelentkezéssel (első alkalom esetén a regisztráció után) automatikusan elfogadásra kerül. A kurzus az Aktuális / Active fülről elérhető, akkor is, ha a tanuló nem nyitotta meg az errőls szóló levelét.

A meghívó szövege általában részletes információkat ad a kurzusról és segítséget nyújt a további teendőkhöz.

A rendszer regisztrált felhasználói úgy is kaphatnak Kötelező erősségű meghívást, hogy az új kurzus értesítés nélkül, automatikusan megjelenik az Aktuális / Active kurzusok között. A tanulónak ilyenkor nem kell elfogadnia a meghívást, azonnal megkezdheti a tanulást.

Előfordulhat, hogy a meghívó elfogadásának további feltételei is vannak. Ilyen feltétel a meghívó érvényességi ideje, amin kívül a meghívást már nem lehet elfogadni. Beállítástól függően a meghívó elfogadásához szükséges lehet a beírató szervezethez való csatlakozás. Ezekről a meghívó szövege vagy a rendszer értesíti a tanulót. Amennyiben a feltétel nem teljesül (például a tanuló nem fogadja el a szervezethez való csatlakozást), azzal a meghívást is visszautasítja.

A meghívókat azok felhasználásáig (elfogadásáig vagy visszautasításáig, kötelező fontosságú meghívó esetén az első bejelentkezésig) vissza lehet hívni. Visszahívott meghívót a tanuló nem tud felhasználni.

Ha egy tanuló nem kíván részt venni egy kurzuson, akkor következmények nélkül figyelmen kívül hagyhatja a meghívót. Amennyiben a beiratkozásnak további feltételei is vannak, például szükséges, hogy egy szervezethez csatlakozzon, akkor, ha ezt a feltételt nem teljesíti, azzal a meghívást is elutasítja. A visszautasított kurzus eltűnik a tanuló kurzuslistájából.

Kedves Felhasználónk!

Engedje meg, hogy az eddig tanult kurzusa(i) alapján, egy új, ingyenes online képzésre hívjuk fel a figyelmét. A cégünk által is támogatott … Alapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy modern oktatási módszerek alkalmazásával biztosítson hozzáférést a korszerű, digitális tartalmakhoz. Első lépésben egy egyedülálló, a 2017. évtől érvényes érettségi követelményeknek megfelelő, matematikaérettségihez szükséges teljes ismeretanyagot feldolgozó online képzéssel segíti az érettségi előtt állók felkészülését. Az ingyenes e-learning képzés előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az epalatabla.hu weboldalon lehet. Mivel bárki (tanuló, tanár, szülő) számára ingyenesen elérhető a teljes matematikaérettségire felkészítő tananyagcsomag, ezért előre megköszönjük, ha ismerősei figyelmét is felhívja az új és korszerű online képzésre. A képzéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a program weboldalán: epalatabla.hu.

Üdvözlettel,

Tisztelt Érdeklődő!

Ebben a levélben egy linket talál, amelynek segítségével a NEXIUS LMS-ben létrehozott, … pályázat keretei között elkészült, akkreditált és tankönyvjegyzékbe felvett … című képzésben vehet részt. Ha még nincs élő NEXIUS fiókja, kérjük, regisztráljon!

Üdvözlettel:

Tisztelt Felhasználó!

Ezt a levelet azért kapta, mert a … szervezet kötelékében dolgozik, és ennek a tananyagnak elvégzését Ön számára előírták. A meghívó elfogadásához kattintson a levél alján található linkre és kövesse a képernyőn megjelenő regisztrációs és belépési instrukciókat. Amennyiben az elektronikus távoktatási rendszerbe történő regisztrációval, annak elérésével, vagy az abban elérhetővé tett kurzus használatával kapcsolatban problémája, kérdése merül fel, kérjük, az alábbi e-mail címre írja meg: support@nexiuslearning.com.

Előre is köszönjük szíves együttműködését! Sikeres tanulást kívánunk!