LMS 17.16.0

LMS 17.16.0

Újdonság

 • Ha egy bejelentkezett felhasználó rendelkezik érvényes hozzáféréssel egy kurzushoz (amin nincs tartozása vagy dokumentum elmaradása), és ismét megnyit egy a kurzushoz kapcsolódó Ajánlati csoport / Display group oldalt, az oldal tetején megjelenő Tovább a kurzusra / To Course gomb segítségével tud visszakerülni a kurzushoz és folytatni tanulmányait.

 • Az admininsiztrátori felületen hozzáadásra került egy új menüpont: Dokumentumkezelő / Document management. A Doumentumkezelővel lehetővé válik az LMS-ben található dokumentumok kurzusoktól és licencektől független keresése. A Dokumentumkezelő keresőmezőjének segítségével a dokumentumok példányazonosító vagy vonalkód alapján kereshetők. A felületen csak azonosító alapján lehet keresni, a böngészés vagy a listázás nem lehetséges. A kikeresett dokumentumpéldány alapadatai (azonosító, felhasználó email-címe, neve, a dokumentum létrehozásának dátuma és a dokumentum státusza), valamint a dokumentum előnézete az Előnézet / Preview gombra kattintva megtekinthetők, és amennyiben a dokumentum Függőben / Pendingstátuszú, az Elfogadás / Accept gombbal Elfogadva / Accepted állapotúra állítható.

 • A Dokumentumkezelő / Document management oldal a Rendszeradminisztrátor és Terméktámogató jogosultságok mellett az új - külön a dokumentumok kezelésére létrehozott - Dokumentumadminisztrátor / DocAdmin jogosultsággal is elérhető. Az új jogosultsággal kizárólag a Dokumentumkezelő érhető el, az adminisztrátori felület más részei nem.

 • Rendszeradminisztrátor, Terméktámogató, valamint az új Dokumentumadminisztrátor jogosultsággal a Dokumentumkezelő / Document management oldalon egy adott tanulóhoz kapcsolódó dokumentumpéldány (pl. aláírásra váró vagy aláírt szerződés) megtekinthető és szükség esetén elfogadható.

 • Rendszeradminisztrátor jogosultsággal az adminisztrátori felületen a Felhasználók / Users menüpontból elérhető meglévő vagy új felhasználók Szerkesztés / Edit oldalán a Szerepkör / System role legördülő listában hozzáadásra került egy új, Dokumentumadminisztrátor / DocAdmin szerepkör. Ezzel a szerepkörrel az adminisztrátori felületre bejelentkezve egyelőre kizárólag az új Dokumentumkezelő / Document management oldal érhető el.

Változás

 • Előfordulhat, hogy egy felhasználó egy ajánlatot elfogadott, a kurzust esetleg már részben elvégezte, mégis úgy dönt, hogy egy, a kurzushoz kapcsolódó másik ajánlatot szeretne elfogadni. Ilyen esetekben az Ajánlati csoport / Display group oldalon az új Ajánlat / Plan elfogadása előtt a rendszer figyelmezteti a felhasználót arra, hogy bár tanulmányi eredményei megmaradnak, a korábbi ajánlatból származó hozzáférési ideje elveszik.

 • Az adminisztrátori felületen, az Ajánlat / Plan szerkesztési oldalán az oklevélszerzés opció jelölőnégyzet magyar felirata (Oklevél elérhető) megváltozott. Az új felirat: Oklevél (Tanúsítvány) szerezhető / Certificate available.

Javítás

 • Rendszeradminisztrátorként, új Ajánlat / Plan hozzáadásakor az ajánlat Érvényesség vége / Valid until dátummezejébe automatikusan betöltődött a kapcsolódó Kurzus / Course Eredményszerzési határidő / Result end time dátumértéke. Előfordult, hogy az ajánlatot így nem lehetett elmenteni. Ettől a verziótól kezdve az ajánlat szerkesztésekor az Érvényesség vége / Valid until dátummező értéke automatikusan a kurzus Eredményszerzési határidő / Result end time dátumértékénél egy nappal korábbi dátumra kerül beállításra, a dátumérték az ajánlattal elmenthető.

 • Rendszeradminisztrátorként, ha egy Ajánlat / Plan szerkesztésekor kitöltésre került az ajánlat Érvényesség kezdete / Valid from és Érvényesség vége / Valid until mezők értéke, a tanuló felé az ajánlathoz tartozó Ajánlati csoport / Display group oldalon az adott ajánlathoz tartozó Ajánlat érvényessége kezdete és vége mezőkben már helyesen pontosan a megadott dátumértékek fognak megjelenni.

 • Amennyiben egy Ajánlat / Plan még nem aktív, az Ajánlati csoport / Display group oldalon az ajánlathoz tartozó Oklevél (Tanúsítvány) szerezhető / Certificate available felirat melletti oklevél ikon is - akárcsak a nem aktív ajánlat többi ikonja - elszürkülve jelenik meg.

 • Az adminisztrátori felületen, a Dokumentumok / Documents oldalon kiválasztott dokumentumsablonok a szerkesztési oldalukon található Előnézet / Preview gombra kattintva ismét megtekinthetők.

2017. 12. 01.